Wij geloven dat iedere leraar zich moet blijven ontwikkelen. Een leraar die blijft leren staat iedere dag met plezier voor de klas.

Een vrolijke leraar is een garantie voor vrolijke leerlingen, die later een mooie bijdrage kunnen leveren aan de wereld. Ontwikkeling is belangrijk en zorgt voor innovatie en een betere wereld.

Judith Porcelijn

Ik ben begeleider & coach, trainer en schrijver voor startende leraren en zij-instromers. Het is mijn passie om startende leraren te behouden voor het onderwijs. 

Ervaring

Ik heb zelf lesgegeven aan alle leeftijdsgroepen in alle vormen van onderwijs. Alles heb ik voorbij zien komen aan gedrags- en leerproblemen. In de meer dan dertig jaar dat ik inmiddels voor de klas sta, heb ik ook de functies bekleed van schooldirecteur en intern begeleider. Ik help starters in het onderwijs (zie www.sterkeschool.nl), ik zorg ervoor dat leraren niet in een burn-out terecht komen en ik help middelbare scholieren en studenten effectiever studeren, snellezen en mindmappen.

Schrijver

Ik schrijf veel praktische tips voor het onderwijs. In juni 2015 kwam de scheurkalender voor het Onderwijs “Pas voor de Klas” voor schooljaar 2015-2016 uit bij Uitgeverij Pica. Afgelopen jaren kwamen er nog twee boeken uit: “Help! Ik sta voor de klas!” (met illustraties van Laura van de Wiel) en “Een Sterke Start voor de Klas” (101 tips voor startende leraren).

Opleiding

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Pabo, een aantal jaren orthopedagogiek gestudeerd, de post-HBO opleiding AVAT, veel coachopleidingen en de opleiding voor schoolleider gedaan. Ook ben ik  gecertificeerd assessor bij Thomas International. Ik heb ik zowel de Practioner-, de Master NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en de XLence opleiding gedaan bij het beste instituut van Nederland: Ravisie. Hierdoor kan ik als coach een groot verschil maken voor jou; als je wilt kun je van al je twijfels en onzekerheden afkomen! Ik leer nog iedere dag bij door het lezen van vakliteratuur, nascholing en bijscholing. 

Laura van de Wiel

Ik krijg energie van nieuwe ideeën en raak geïnspireerd als ik ze samen met anderen kan delen. Ik kan een heleboel labels aan mezelf hangen maar de rode draad zit hem in de creativiteit. Deze deel ik erg graag met anderen en daaruit komen vaak weer hele mooie resultaten tevoorschijn.

Door de krachten te bundelen kom je tot een mooier resultaat dan je alleen had kunnen bedenken. Daarom zeg ik ook altijd: “Delen is vermenigvuldigen”. Sterke Aap is hier ook het resultaat van. De samenwerking tussen Judith en mij zorgt ervoor dat we het beste in elkaar naar boven halen en met Sterke Aap willen wij jou ook verder helpen en een boost geven in je leraarschap.

Ervaring

Ik geef parttime les op een middelbare school in de vakken tekenen en nieuwe media. De rest van de tijd ben ik op vele vlakken creatief bezig, van bouwmarkt tot schilderswinkel. Creativiteit komt niet alleen voort uit een potlood maar kan zich op verschillende manieren manifesteren. Leerlingen, cursisten die gemotiveerd raken en graag willen leren, dáár haal ik mijn voldoening uit. Naast het lesgeven op school geef ik diverse creatieve workshops en cursussen aan jong en oud. Ook maak ik mijn eigen schilderwerk en kunstwerken in opdracht. Bekijk mijn website voor kunst, workshops en tekentips: LauwPauw.

Opleiding

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de AKV/St. Joost in Breda, in de afstudeerrichting animatiefilm. Na een paar jaar freelancen kwamen er workshops op mijn pad en vond ik mijn passie in het lesgeven. De logische stap daarna was de opleiding tot docent beeldende vorming aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Naast deze opleidingen blijf ik me voortdurend ontwikkelen en ontdek ik elke dag weer nieuwe dingen.

Sterke Aap

Samen staan wij al bijna 40 jaar voor de klas

Wij vinden dat die ontwikkeling niet duur hoeft te zijn of altijd aangedragen moet worden door een leidinggevende of bestuur. Wij denken dat leraren heel goed zelf kunnen bedenken wat zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen en wij denken ook dat een leraar dat ook heel goed zelf kan betalen.

Waarom kies je voor ons?

Met onze online lessen onderscheiden wij ons van andere onderwijs-voor-onderwijs-aanbieders.

Wij zorgen voor:

  • Korte, duidelijke lessen
  • Bijpassende formulieren
  • Handige stappenplannen
  • Makkelijke uitvoering
  • Effectieve implementatie en begeleiding naar keus
  • Grote garantie! Als je echt niets helemaal van de online-les hebt geleerd, krijg je van ons je geld terug. Ondanks de bepalingen in onze algemene voorwaarden!