Jij bent de perfecte docent voor de klas, maar..

“Het spijt ons, maar we hebben iemand anders gekozen voor deze klas…”

De dooddoener na iedere sollicitatie.

Je zag het helemaal zitten om in de klas aan de slag te gaan. Klaar met je HBO opleiding, diploma op zak. Je hebt ervaring in deze klas. Je Lio ging uitstekend en je bent er helemaal klaar voor.

Je brief klopte en je sollicitatiegesprek liep lekker. Misschien heb je zelfs wel een tweede gesprek gehad.

 

En toch ben je het niet geworden. Baal, baal, baal. Hoe nu verder?

  1. Het is zoals het is. Kijk omhoog. Zeg hardop tegen jezelf dat ze gewoon enorme pech hebben dat ze jou niet hebben aangenomen.
  2. Neem contact op met invalpools, accepteer een nulurencontract en ga er vanuit dat je vanuit een invalklus een vaste aanstelling gaat krijgen.
  3. Studeer verder. Volg cursussen, lees boeken, geef je op voor een opleiding. Zolang je geen vaste baan hebt, heb je extra veel tijd om jezelf verder te ontwikkelen. Je zult zien dat dit uiteindelijk flink gaat opleveren.
  4. Maak een lijst van alle competenties die je hebt en zet het bewijs ernaast; d.w.z. hoe kun je in een gesprek aantonen dat je deze competenties beheerst. Zo kom je in een volgend gesprek nog beter beslagen ten ijs.
  5. Maak een lijst van de competenties die je nog moet ontwikkelen en zet erachter hoe en wanneer je dat gaat doen.

 

Hoe dan ook: geef niet op en laat na een schuldige aan te wijzen. Er komt een dag dat je zingend op weg naar jouw klas gaat.

 

Wil je meer weten over solliciteren in het onderwijs? Volg onze gratis les solliciteren in het onderwijs!